MOTIVASI


KATA-KATA MOTIVASI

Powered by muislife.com

Recent Posts

Soleh Wa Musleh

Soleh Wa Musleh

Subscribe For Email Feed

Email_SubscriptionsSign up to receive breaking news
Pahala Tabungan diakhirat.SEDEQAHKAN SEBAHAGIAN DARI HARTAMU dengan memanjangkan Jariah Luhur ke dalam Tabung DANA SRINPEK

Footer Widget 2

Kunjungan Tamu

TITIPAN KALBU

Salam Eidul Fitri buat sahabat-sahabat dan rakan setugas dengan ucapan KULLU 'AMIN WA ANTUM BIGHAIR MINAL A'IDIN WA FAIIZIN dan SELAMAT MENYAMBUT HARI YANG AMAT BERBAHAGIA Dalam bulan Syawal ini.ILMU MEMBENTUK KEPERIBADIAN LUHUR KEARAH SOLEH WA MUSLEH,TINTA ALIM ULAMA'' ILMU yang paling rendah mutunya ialah ilmu yang berlegar dihujung lidah dan ilmu yang paling tinggi mutunya ialah ilmu yang melahirkan kesan tingkah laku dan anggotanya"Kata Saidina Ali K.W "Barangsiapa yang menuntut ilmu, sesungguhnya syurga itu sentiasa menuntutnya. Barangsiapa yang menuntut maksiat,sesungguhnya nereka itu sentiasa menuntutnya."
"MUTIARA KATA" "Hidup memerlukan pengorbanan' Pengorbanan memerlukan perjuangan"Perjuangan memerlukan ketabahan" ketabahan memerlukan keyakinan" Keyakinan memerlukan kejayaan" kejayaan pula menentukan kelangsungan kecemerlangan.

Free Blog Content

TIPS PEPERIKSAAN

TIPS PEPERIKSAAN
Dikuasakan oleh Blogger.

KOMEN ANDA BLOG INI

PENDAKWAH ALAF BARU

Dicatat oleh Mohd Fauzie Ibadurrahman Isnin, 11 Oktober 2010WAJAR MANFAATKAN ERA ICT

Dakwah Bil Hal yang berterusan hendaklah dilakukan oleh kita sebagai Da'ie dalam usaha untuk mewujudkan wehdatul ummat warobbun ghafur. Dalam konteks di luar sana mengundang banyak persoalan kenapa generasi ummat hari ini kurang menghayati cara hidup Islam yang sebenarnya. Hal ini banyak terjadi oleh kerana kita berada dalam kelompok ummat yang lalai. Justeru itu dengan perkembangan era teknologi maklumat atau ICT seperti kemudahan jalur lebar dan seumpamanya sangat dituntut memanfaatkan secara optima.

Manfaat diri seperti kepuasan rohani kerana kejayaan melakukan tugas, manfaat keluarga seperti kejayaan anak-anak kerana kita memberikan rezeki yang halal, manfaat masyarakat seperti berlakunya anjakan sikap kerana kita berjaya mengubah sesuatu keadaan daripada kurang baik kepada yang lebih baik. Manfaat yang berpanjangan ini akan memberikan kita rahmat dalam hidup dan selepas hidup.

Memaknakan kualiti dalam hidup dan kerja harian kita bukanlah sesuatu yang mudah, tidak semudah yang diperkatakan. Namun apakah kita harus mengalah dengan tanggapan yang sebegitu,? Renungilah persoalan ini:

Apakah kita sudah cukup puas dengan apa yang kita berikan dalam kerja buat harian kita?
Apakah kita sudah melaksanakan amanah yang terpikul dibahu kita sebagai khalifah di muka bumi ini?


Catat Ulasan